Новоапостолска црква
Македонија
На почеток Актуелности За нас Календар Нашите заедници   Контакт
За Новоапостолската црква
Црквата
Мисија и цели
Богослужби
Црквата во Македонија
 
Заедницата
За заедницата
Децата, младите и сениорите
Музика
Заедништво
Душегрижништвото
 
Три Сакраменти
Светото крштевање со вода
Светото запечатување
Светата вечера
 
Нашите активности
Фотографии од настани
Посети на Главниот Апостол
 
ЛОКАЦИЈА (мапа)
Богослужби:
    Недела: 10.00 ч.
    Среда: 19.30 ч.
 
Хор: Вторник: 19.00 - 21.00 ч.
 
ЗАЕДНИШТВОТО

Црквата означува заедништво: заедништво на верниците. Заедништвото притоа е многу повеќе од само едноставно дружење и радосно собирање – заедништвото значи: заедничко верување и надевање, заеднички поднесување на тагата и доживување на радоста, заедничко настојување да се остваруваат доблестите на Исус Христос, еден на друг да се потпираме и да бидеме тука за другиот, да се почитуваме меѓусебно и да се молиме еден за друг, заедно да го слушаме Господовиот збор и да ја славиме Светата Вечера – ваква заедница значи: заедно да го доживуваме Господ!

Нашата верничка цел ја образува нашата жива заедница. Таа најмногу се доживува на Богослужбите, како и при различните средби на верниците од секоја возраст. Се нуди едно изобилие од можности за активно да се учествува во заедницата.

 
 
Станете ни пријател :
Бидете ни пријател
Линкови


  Наша фамилија

  European Youth Day
 

 
[ eXperti ]