Новоапостолска црква
Македонија
На почеток Актуелности За нас Календар Нашите заедници   Контакт
За Новоапостолската црква
Црквата
Мисија и цели
Богослужби
Црквата во Македонија
 
Заедницата
За заедницата
Децата, младите и сениорите
Музика
Заедништво
Душегрижништвото
 
Три Сакраменти
Светото крштевање со вода
Светото запечатување
Светата вечера
 
Нашите активности
Фотографии од настани
Посети на Главниот Апостол
 
ЛОКАЦИЈА (мапа)
Богослужби:
    Недела: 10.00 ч.
    Среда: 19.30 ч.
 
Хор: Вторник: 19.00 - 21.00 ч.
 
МУЗИКА

Со пеење и со музика го славиме Бог. Во тоа ние го изразуваме нашето убедување за верата, благодарноста и многу други чувства. Понатаму, со тоа ние го добиваме нашето внатрешно спокојство, тишина и мир.

Нашата црковна музика соодветствува со достоинството и светоста на Богослужбата, како и со содржините на нашата вера.

Музиката на Богослужбата во нашата црква има функција да ни послужи за
- духовно прилагодување на Богослужбата,
- ја подвлече проповедта и да го продлабочи разбирањето,
- да придонесе за радост, сила и наклоност,
- допринесе кон утехата во тагата и сигурноста
- да го поттикне доживувањето на заедницата.

Затоа ние освен на Богослужбите имаме и црковни музички концерти, на кои што на заинтересираните им овозможуваме да го доживеат музичкиот живот на нашата црква и содржините на нашата вера. Овој музички живот се отсликува во
- пеењето на заедницата
- музиката од оргуљата
- инструментални групи и оркестри
- хорот

 
 
Станете ни пријател :
Бидете ни пријател
Линкови


  Наша фамилија

  European Youth Day
 

 
[ eXperti ]