Новоапостолска црква
Македонија
На почеток Актуелности За нас Календар Нашите заедници   Контакт
За Новоапостолската црква
Црквата
Мисија и цели
Богослужби
Црквата во Македонија
 
Заедницата
За заедницата
Децата, младите и сениорите
Музика
Заедништво
Душегрижништвото
 
Три Сакраменти
Светото крштевање со вода
Светото запечатување
Светата вечера
 
Нашите активности
Фотографии од настани
Посети на Главниот Апостол
 
ЛОКАЦИЈА (мапа)
Богослужби:
    Недела: 10.00 ч.
    Среда: 19.30 ч.
 
Хор: Вторник: 19.00 - 21.00 ч.
 
ПОСЕТА НА ГЛАВНИОТ АПОСТОЛ НА МАКЕДОНИЈА

На 18 и 19 Јули Главниот Апостол на Новоапостолската црква интернационал ја посети Новоапостолската црква во Македонија.

За време на неговата кратка посета Главниот Апостол на 19 Јули во хотелот Александар Палас во Скопје одржа богослужба за верниците од цела Македонија. На богослужбата со еден автобус допатуваа и верници од градот Зрењанин Србија.

Богослужбата ја доживееја окулу 350 верници и гости.

Главниот Апостол на богослужбата служеше со стих од Евангелието по Матеј 22 глава 21 стих.

Тогаш им рече: "Подајте му го царевото на царот, а Божјото на Бога!"

   

 
 
Станете ни пријател :
Бидете ни пријател
Линкови


  Наша фамилија

  European Youth Day
 

 
[ eXperti ]